Световен ден на медицинските сестри

ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС
от Д-р Мая Методиева Микова-Луканова
Управител на „МБАЛ-Елин Пелин”ЕООД

Поздравявам Ви по повод на Международния ден на сестринството, пожелавам здраве, сили и дръзновение, за да постигате целите, които стe си поставили.

Използвам случая, за да благодаря на Вас за всеотдайността и да изразя своето дълбоко уважение към Вашата работа, към денонощните грижи, които полагате за пациентите споделяйки техните болки и радости.

Всички вие многократно сте се доказали като отговорни и милосърдни професионалисти, на които е поверено човешкото здраве.

Бъдете все така смели, благородни, съпричастни и все така пример за младите хора, които един ден ще изберат тази достойна професия.

 

УПРАВИТЕЛ:

/Д-Р МАЯ ЛУКАНОВА/

7-и април – световен ден на здравето

Уважаеми колеги и специалисти по здравни грижи,
С голямо удоволствие  и респект Ви поздравявам по случай 7-и април – Световния ден на здравето! Искам  да изразя своята благодарност, уважение и признателност към отговорната мисия, с която сме се заели!

Бъдете все така всеотдайни и съпричастни към страданията на хората. Желая  Ви да бъдете здрави и доволни  от работата си!
Желая на Вас и семействата Ви здраве, благоденствие и щастие, защото го заслужавате, като хора, които носят най-голямата отговорност за другите и имат най-благородната професия в света – професия, която дарява живот, грижи се за живота и съхранява надеждата!


Честит професионален празник!

 

В „МБАЛ-Елин Пелин“ЕООД беше изграден асансьор по Проект на Министерство на здравеопазването

В „МБАЛ-Елин Пелин“ЕООД беше изграден асансьор по Проект на  Министерство на здравеопазването – бенефициент Община Елин Пелин, съвместно с „МБАЛ-Елин Пелин“ЕООД мерки за справяне с пандемията –  „Асансьор с входно пространство- пристройка към съществуваща поликлиника и диспансер“ 2023г. На 24.01.2024г. мина Комисия по приемане и очакваме в началото на месец февруари да бъде въведен в експоатация. Асансьора ще обслужва пациентите на Вътрешно отделение, а също така и пациенти на Неврологично отделение, нуждаещи се от скенер. По същия проект беше закупен и нов дизелов електрогенератор, който ще бъде монтиран, свързан с всички други енергийни източници и може да бъде използван в аварийни ситуации.

Проектът включва и доставка на медицинска апаратура – по тази точка МЗ пое ангажимента да обяви общ конкурс за апаратите за всички болнични заведения, които участват в проекта и вече започнахме да получаваме и медицинската апаратура, а именно:     

 - Нов мултифункционален ехограф от много висок клас на стойност

111 226,32 лв. Той е с три трансдюсера и дава възможност както за ехографско изследване на сърце и кръвоносни съдове, така и за изследване на целия гастроинтестинален тракт, както и но повърхностни структури – щитовидна, млечна жлеза и др.

- Нов Електрокардиограф, който също е от много висок клас и с големи възможности на стойност 3 036,00 лв.

- Пациентен монитор на стойност 4 368,00 лв

- Високотехнологичен подвижен рентгенов апарат на стойност 202 764,00 лв

Предимствата на тази рентгенова система са няколко. Преди всичко апаратът ускорява диагностиката, като с него се получават бързо висококачествени изображения. Изследванията се получават по-бързо, по-лесна е работата с него при трудноподвижни пациенти. Също така апаратът дава възможност за преглед на всякакви анатомични зони и особено на пациенти в състояние, което налага спешно обслужване.

Новият рентгенов апарат ще влезе в действие след задължителното обучение на рентгенолозите и рентгеновите лаборанти и издаването от АЯР на Лицензия за използване на рентгеновата уредба, за която болницата ще заплати сумата от 2 850,00 лв.. С него ще бъдат обслужвани пациентите от интензивните сектори на отделенията.

- Система за комплексно управление, контрол и обезвреждане на болнични отпадъци чрез микровълново обеззаразяване на стойност 33  276,00 лв.

По проекта се очаква да бъде доставена още апаратура, болнични легла и кислородни бутилки.

Здравна кампания за скрининг и здравни консултации за жителите на Петково и Мусачево

На 29 юни 2023 г., в селата Петково и Мусачево се проведе поредната здравна кампания, под патронажа на кмета на Община Елин Пелин г-н Ивайло Симеонов - за скрининг и здравни консултации за жителите на селата от общината.

 

Лято 2023 - Здраве и спорт за всеки

Информираме Ви за новата кампания на общината:

Лято 2023 - Здраве и спорт за всеки, организирана от нашия Кмет - Ивайло Симеонов.
Осигурени са безплатни спортни занимания, предстоят забавни турнири и здравна скрининг кампания по всички села.
Молим да разпространите информация за събитията до близки, познати и граждани.
Анонси# Графици са налични в ЦУИГ, ЕППП и на сайта ни.
Стартира и безплатна конна езда за деца на възраст до 14 години! Всеки вторник и четвъртък с предварително записване! 
Скъпи колеги, очакваме и вашите деца!
Демонстрации по пикълбол, започват от понеделник,
а екип от лекари на МБАЛ, започва скрининг и здравни консултации по всички села.
Подробности/ график/ на интернет страницата на община Елин Пелин:
 

Шопски празник 2023г.

Във връзка с провеждането на Шопски празник 2023г. Управителя на болницата Д-р Мая Луканова бе награден с плакет от Кмета на община Елин Пелин доц. Ивайло Симеонов.

IMG 015776a9e0bb1af8afc08a8322bc3fc7 V

IMG b4069527ba164a879e50651b75b1f8cd V

IMG 4f96664c1bf1d464140d178a766293fc V

IMG b9c485ccb9c6c4766b4eda21a095eebe V

IMG 0a32544a874b5e7b5ab5d8bc5ed2d6e7 V

Д-р Мая Луканова, управител на МБАЛ Елин Пелин, за поредна година бе наградена с отличието „Лекар, на когото българите вярват“ за 2022 година

За поредна година д-р Мая Луканова, управител на МБАЛ Елин Пелин, бе отличена с наградата на вестник "24 часа" „Лекарите, на които вярваме“ за 2022 година.Целта на кампанията,организирана от престижното издание е да покаже добрия пример в благородната професия.

Обучителен семинар за лични лекари и медицински персонал

На 04.11.2022 г. в сградата на общинската болница МБАЛ Елин Пелин се проведе обучителен семинар на РЗИ - Софийска област за лични лекари и медицински персонал. На обучителния семинар, който се състоя в град Елин Пелин, присъстваха над 20 лекари от Софийска област.

Благородна кауза

На 06.07.2022г. , сем. Лияна Петкова и Марио Стефанов от с.Нови Хан дариха на "МБАЛ - Елин Пелин " ЕООД сумата от  410 лв., събрана вместо букети на кръщенето на синът им Майкъл Стефанов.