Младоженците Ани Кирилова и Мартин Горчев дариха много детски книжки на детско отделение

На 18 август 2021 г. младоженците Ани Кирилова и Мартин Горчев дариха много детски книжки на детско отделение към болница МБАЛ „Елин Пелин“.

Семейство Горчеви предложили на всички гости на тяхното сватбено тържество да дарят книжки за най-малките пациенти на общинската болница в гр. Елин Пелин. Ани и Мартин Горчеви са известни хореографи и успешни ръководители на детски танцов състав „Пелинче“. Събраните книжки от сватбеното им тържество са специално предназначени за дарение към детското отделение в МБАЛ „Елин Пелин“ – гр. Елин Пелин, а сред тях има подходящи заглавия за всяка възраст – книжки за оцветяване от най-малките, класически приказки, завладяващи истории, както и романи за порасналите деца.
Д-р Мая Луканова – управител на МБАЛ „Елин Пелин“ и д-р Веселина Стоева – началник на детското отделение с радост приеха книжките, които им бяха дарени. Те благодариха от сърце на младото семейство и техните гости за щедрия жест, понеже с книжките времето на малките пациенти ще минава по-лесно и бързо под медицинския надзор. На събитието присъства и г-жа Рени Николова, заместник-кмет на Община Елин Пелин с ресор „Образование, хуманитарни и социални дейности“, служители на отдел „ОХСД“, както и медицинския персонал на детското отделение в общинската болница. Г-жа Николова също благодари на сем. Горчеви и им поднесе малък подарък от името на кмета на Община Елин Пелин. „Децата са нашето бъдеще и грижите за тях са най-важни. Светът на книгите е необятен и вълшебен за всяко дете, а с книжките времето минава най-добре…“ допълни тя.